Arroz basmati a los cuatro aromas

Ref: receta_143

Easy

Difficulty

25 minutos

Preparation

Primer plato

Type

Cereals

Category

Ingredients

  • 2 cebollas cortadas a cuadraditos finos
  • ½ diente de ajo
  • Aceite de oliva extravirgen exprimido en frío
  • 1 vaso de arroz basmati integral
  • 2 vasos de caldo de verduras o agua con 1 pastilla de caldo de verduras
  • 30 g anacardos tostados
  • 30 g pasas de corinto hidratadas
  • Piel de limón rallada
  • 10 hebras de azafrán
  • Sal al gusto

Steps

1.Rehogar la cebolla con el aceite de oliva hasta que esté muy cocido para que no tome nada de color.

2.Añadir el ajo, rehogar y reservar. Rehogar el arroz con el sofrito que hemos reservado. Añadir el caldo caliente y condimentar al gusto.

3.Añadir los anacardos tostados, las pasas, la piel de limón y el azafrán. Cocer tapado al horno a 180 Cº durante 35 min.

4.Pasado este tiempo, sacar del horno y dejar reposar 5 minutos antes de servir. 

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1BASMA

100% compostable basmati rice

Basmati rice from organic farming, ideal for exotic recipes or as a garnish for an infinite number of dishes. Perfect to combine with extra virgin olive oil, gomasio or soy sauce. Packaged in a protected atmosphere to preserve all its nutrients. Gluten free, now in 100% compostable packaging!

La Finestra sul Cielo

1BROSL

Organic Instant Vegetable Bouillon Powder without Yeast

Instant vegetable broth powder made from organically grown ingredients. Yeast free and with extra virgin olive oil. Ideal to give a unique touch of flavour to any kind of dish.

6 other products in the same category: