Pumpkin and chestnut risotto

Ref: receta_84

Easy

Difficulty

1 hour

Preparation

Segundo

Type

Cereals

Category

Ingredients

  • 240 gr de arroz integral
  • 1 taza de puré de calabaza
  • 1 cebolla
  • 1 vasito de mirin
  • 1 manojo de espárragos verdes
  • 60 gr de castañas secas

Steps

1. Remojar durante la noche las castañas y cocerlas. Reservar.

2. Poner a calentar una olla con agua y sal ( 480 ml de agua aprox).

3. Picar la cebolla, pocharla y añadir el arroz y el mirin. Mezclar. Ir añadiendo poco a poco el agua que hemos calentado. Dejar hervir hasta que se evapore el líquido.

4. Saltear los espárragos a rodajitas (reservando las puntas) junto con las castañas y reservar.

5. Cuando el arroz esté cocido, mezclarlo con el puré de calabaza, los espárragos y las castañas.

6. Cortar las puntas de los espárragos como tallarines finos y saltearlas.

7. Para presentar el plato, colocar el risotto con los tallarines de espárragos encima como decoración.

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1BASMAIN

100% compostable organic whole grain basmati rice

Brown basmati rice from organic farming, ideal for exotic recipes or as a garnish for an infinite number of dishes. Rich in fibre and perfect to combine with extra virgin olive oil, gomasio or soy sauce. Packaged in a protected atmosphere to preserve all its nutrients. Gluten free, now in 100% compostable packaging!

La Finestra sul Cielo

1MIRIN

Mirin (rice wine) 250 ml

Mirin is a very sweet rice wine ideal for cooking seaweed and vegetables together with soy sauce. Ideal for sushi or to warm up a cold winter's day with a delicious punch-like drink. To make it, add mirin to boiling Mu tea. ...

6 other products in the same category: