Ensalada de pepino con berros, fresas y vinagreta de nueces

Ref: receta_108

Easy

Difficulty

15 minutos

Preparation

Primer plato

Type

Ensalada

Category

Ingredients

  • Berros
  • 12 fresas
  • 2 pepinos
  • 1/2 cebolla roja
  • Nueces tostadas
  • Vinagre de umeboshi
  • Sal marina integral
  • Menta
  • Mostaza
  • Sirope de arroz
  • Piel de limón
  • Nueces

Steps

1.Cortar el pepino con la mandolina y ponerlo a macerar con un poco de vinagre de umeboshi, piel de limón, menta y sal diluida en un poco de agua.

2.Reservar. Cortar las fresas, ponerlas en agua y un poco de sal. Reservar.

3.Cortar la cebolla roja muy fina y ponerla a macerar con un poco de sal.

4.Reservar. Para elaborar la vinagreta, mezclar 1 parte de aceite, 1/3 de mostaza, 1/3 de sirope de arroz, vinagre de arroz y nueces picadas.

5.Montar el plato poniendo todos los ingredientes que hemos reservado en un molde redondo intercalando una capa de tallarines de pepino, otra de berros y otra de nueces tostadas.

6.Decorar con las fresas y la cebolla y aliñar con la vinagreta de nueces.

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1MARIZ

Rice syrup 400 gr

100% rice syrup from organic farming. Made using purified enzymes for the conversion of cereal starch into a simpler sugar. This system makes it possible to obtain a malt richer in simple sugars, making it possible to produce malts made from a single cereal. Ideal for sweetening infusions, teas or cereal coffees or for spreading on toast or toast....

La Finestra sul Cielo

1ACIUME

Umeboshi vinegar 250 ml

Umeboshi vinegar is obtained by filtering the salted vinegar extracted from the ripening of the umeboshi. It is used as a normal vinegar, which, being salty, makes it possible to finish a salad by adding just a little of this vinegar. It can also be used in vegetable sauces by adding one tablespoon of Tahin, two tablespoons of umeboshi vinegar and mix well.....

6 other products in the same category: