Stir-fried tempeh with ginger sesame sauce

Ref: receta_153

Easy

Difficulty

25 minutos

Preparation

Plato único

Type

Proteína

Category

Ingredients

200 g de tempeh  500 g de judías verdes troceadas ½ cebolla morada cortada en juliana Aceite de oliva virgen extra Salsa 2 cdas. de aceite de sésamo  3 cdas. de tamari  2 cdas. de sirope de arroz  1/2 cda. de vinagre de manzana  1 cda. de jengibre rallado 1 cda. de ajo rallado 1 cda. de harina de maíz Para acompañar ½ vaso de arroz basmati  1 vaso de agua Cebolleta finamente picada Sésamo 

Steps

1. Empieza preparando el arroz basmati, para ello enjuágalo muy bien con agua en un colador.  Pon a cocer el arroz con agua fría y una pizca de sal. Cuece tapado a fuego suave durante 15 minutos. Luego retira del fuego y deja reposar tapado 5 minutos más. Reserva.

2.Para hacer el salteado, pon una sartén al fuego con un chorrito de aceite de oliva virgen extra. Saltea el tempeh unos 5 minutos moviéndolo para que se dore por todos los lados.

3. Añade la cebolla y las judías verdes a la sartén, y saltea un par de minutos a fuego alto. Luego baja el fuego añade un par de cucharas de agua, tapa y cocina durante 10 minutos. 

4. Mientras puedes prepara la salsa. Simplemente mezcla todos los ingredientes en un bol o tritúralos con una batidora. Reserva.

5. Incorpora el tempeh a la sartén de nuevo y añade la salsa. Mezcla todo bien y cocina un par de minutos. 

6.Sirve el salteado junto con el arroz y decora con sésamo y cebolleta picada. 

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperascdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1BASMA

100% compostable basmati rice

Basmati rice from organic farming, ideal for exotic recipes or as a garnish for an infinite number of dishes. Perfect to combine with extra virgin olive oil, gomasio or soy sauce. Packaged in a protected atmosphere to preserve all its nutrients. Gluten free, now in 100% compostable packaging!

La Finestra sul Cielo

1MARIZ

Rice syrup 400 gr

100% rice syrup from organic farming. Made using purified enzymes for the conversion of cereal starch into a simpler sugar. This system makes it possible to obtain a malt richer in simple sugars, making it possible to produce malts made from a single cereal. Ideal for sweetening infusions, teas or cereal coffees or for spreading on toast or toast....

La Finestra sul Cielo

1TAMA

Organic Tamari 250 ml

Tamari, made from soybeans and salt, is a dense, rich and full-flavoured product. Produced according to the best traditional method (fermenting for 18 months in wooden barrels), it is ideal for enriching and flavouring recipes based on cereals, pulses, vegetables, seaweed, rice, pasta or salads.....

La Finestra sul Cielo

1OLISE

Organic sesame seed oil

Oil obtained from polished, ground and cold-pressed organic sesame seeds. High in polyunsaturated fatty acids. Ideal for cooking, salad dressings, sauces and soups. ....

6 other products in the same category: