Montaditos de crema suave de tofu con caviar de amaranto

Ref: receta_85

Easy

Difficulty

45 minutes

Preparation

Snacks

Type

Canapés

Category

Ingredients

  • 1 pepino
  • 1 cucharada de alga hijiki
  • 3 cucharadas soperas de amaranto negro
  • 50gr de tofu sedoso
  • Salt
  • Zumo de medio limón
  • 2 cebollinos
  • 1 hoja de lechuga para acompañar

Steps

1.Pelar y cortar el pepino en trozos de 4 cm, trepanarlos de manera que queden huecos.Untar con sal el interior y por fuera.

2.Reservar.Cocinar el amaranto con las algas hijiki y una pizca de sal (3 partes de agua, 1 parte de amaranto), en un cazo muy pequeñito durante 30 min.

3.Apartar las algas hijiki (podemos utilizarlas para elaborar algún otro plato o salsa que nos guste).Triturar el tofu con el zumo de limón, sal y los cebollinos hasta conseguir una crema fresca.

4.Rellenar los pepinos con la crema de tofu y coronar con el amaranto.Servir con una hoja de lechuga debajo como base y un poco de cebollino por encima.

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1HIJI

Hijiki seaweed

Dark green seaweed that grows on rocks. When cooked, they are a delicious addition to salads. They can also be combined with raw or cooked vegetable dishes. Recommended use: 4 grams per person, equivalent to 1 pinch of cooked seaweed, once a week. ....

La Finestra sul Cielo

1TOFU01

Organic gluten-free natural tofu

Food made from organic soya grown in Italy. Its high vegetable protein content makes it an essential product for those who have eliminated animal protein from their diet. With a unique taste and smoothness, this reference is a basic for its versatility in the kitchen: it combines well with stronger foods and also absorbs the flavour of the ingredients....

6 other products in the same category: