Ume-tama-kuzu

Ref: receta_225

Easy

Difficulty

10 minutes

Preparation

Drink

Type

Remedio

Category

Ingredients

  • 1 cucharadita de kuzu
  • Té bancha o té kukicha
  • 1 ciruela umeboshi o 1 cucharadita de puré de umeboshi
  • ½ cucharadita de tamari

Steps

1.Disolver una cucharadita de kuzu en 2 cucharadas de agua fría.

2.Añadir esto a un cazo de agua con una taza de té bancha o kukicha que tengamos preparado.

3. Podríamos utilizar también agua fría si no disponemos de estos tés en ese momento.

4.Poner al fuego a llama baja unos 3 minutos, moviendo constantemente hasta que el líquido se vuelva transparente y comience a espesar.

5.Añadir la pulpa desecha de ½ – 1 ciruela umeboshi. Si no tenemos ciruela podríamos utilizar 1 cucharada pequeña de puré de umeboshi.

6.Bajar al mínimo y añadir ½ cucharadita de tamari.

7.Mezclar y dejar otros 3 minutos. Tomar caliente.

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1TAMA

Organic Tamari 250 ml

Tamari, made from soybeans and salt, is a dense, rich and full-flavoured product. Produced according to the best traditional method (fermenting for 18 months in wooden barrels), it is ideal for enriching and flavouring recipes based on cereals, pulses, vegetables, seaweed, rice, pasta or salads.....

La Finestra sul Cielo

1KUZUBO

Kuzu BIO 100% Plastic Free

Kuzu de origen ecológico de La Finestra sul Cielo. El Kuzu es la fécula obtenida de la raíz de una planta selvática, empleada para preparar jaleas de fruta y bebidas especiales como el famoso Ume-Sho-Kuzu. Se puede utilizar en sopas, salsas, gelatinas, dulces, etc....¡Ahora en formato vidrio!

La Finestra sul Cielo

1RYU

Organic Umeboshi plums 100 g

Our umeboshi is produced in Japan according to the traditional method. The ume plum is harvested unripe and stored in salt and shiso leaves for a long time. It is the shiso leaves that give the food its characteristic red colour. Ideal for use in cooking with vegetables and cereals. ....

6 other products in the same category: