Apples stuffed with seitan, sultanas and pine nuts

Ref: receta_80

Easy

Difficulty

1 hour

Preparation

Aperitivo

Type

Canapé

Category

Ingredients

 
  • 4 Manzanas Golden medianas
  • 1 cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 8 setas shiitake
  • Pasas
  • Piñones
  • 250 gr de seitán
  • 1 carrot
  • 1 vasito de mirin
  • Tomillo
  • Shoyu

Steps

1. Pelar y quitar el corazón a las manzanas y cocinarlas al vapor.

2. Remojar en agua caliente las shiitake (en el caso que sean secas). Picar la cebolla y el ajo, pocharlo en la sartén y añadir el mirin. Agregar la zanahoria, el seitán, las setas picadas, los piñones y las pasas y dejar cocinar 10 minutos.

3. Añadir agua cubriendo la preparación, sazonar con salsa de soja y tomillo y dejar cocinar 5 minutos más.

4. Calentar el horno a 180º. Partir por la mitad las manzanas y rellenarlas con la mezcla de seitán y setas. Colocarlas en el horno y hornear 10 minutos.

5. Podemos tostar unos cuantos piñones y decorar las manzanas al salir del horno.

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1MIRIN

Mirin (rice wine) 250 ml

Mirin is a very sweet rice wine ideal for cooking seaweed and vegetables together with soy sauce. Ideal for sushi or to warm up a cold winter's day with a delicious punch-like drink. To make it, add mirin to boiling Mu tea. ...

La Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Soy sauce made according to the best traditional method (fermenting for 18 months in wooden barrels). Ideal for recipes based on cereals, pulses, vegetables and seaweed. ...

Base price -10%

La Finestra sul Cielo

1SEITAN01

Natural organic seitan

Food made from wheat. With a high vegetable protein content and low in fat, natural seitan is an ideal product for those who have eliminated animal protein from their diet. With a unique flavour and texture, this reference is a basic for its versatility in the kitchen. Suitable for vegans....

6 other products in the same category: