Estofado corto de lentejas

Ref: receta_228

Easy

Difficulty

1 hour

Preparation

First

Type

Guiso

Category

Ingredients

  • 2 tazas de lentejas hervidas
  • 5 g de alga wakame remojada unos 10 minutos
  • 4 zanahorias con piel, limpias con el cepillo de verduras
  • 2 cebollas tiernas
  • 2 ajos tiernos
  • Sal marina
  • Tamari
  • Perejil fresco picado
  • Ginger pickle
  • Olive oil

Steps

1. Cortar la cebolla en medias lunas, el wakame en tiras, las zanahorias en lonchas diagonales y el ajo tierno en rodajas.

2. Poner en una olla por este orden: los ajos tiernos, la cebolla, un poco de sal marina, las lentejas, la zanahoria y la wakame.

3. Cubrir justo con agua y llevar a hervir a fuego alto.

4. Cuando ya hierva, poner el fuego medio, dejar la olla tapada y cocinar unos 15 a 20 minutos.

5. Añadir unas gotas de tamari, remover y retirar del fuego.

6. Servir en boles individuales y con una cucharadita de pickle de jengibre picado por encima.

7. Aliñar con un poco de perejil y un hilo de aceite de oliva.

card image

Isabel Moreno

Macrobiotic consultant

@isabelmoreno_macrosano

Founder of the school of macrobiotics, cooking and healthy eating MACROSANO. 
favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1TAMA

Organic Tamari 250 ml

Tamari, made from soybeans and salt, is a dense, rich and full-flavoured product. Produced according to the best traditional method (fermenting for 18 months in wooden barrels), it is ideal for enriching and flavouring recipes based on cereals, pulses, vegetables, seaweed, rice, pasta or salads.....

La Finestra sul Cielo

1LENTIVE

Lentejas verdes

Lentejas verdes de agricultura ecológica. Perfectas para conseguir una comida completa, energética, saludable y nutritiva. Condimentar al gusto con aceite, salsa de soja, verduras, gomasio o cualquier otro tipo de aliño o alimento. Conservar en un lugar fresco y seco....

La Finestra sul Cielo

1WAK

100% compostable dehydrated organic wakame seaweed

The dark green Wakame seaweed grows in the strong ocean currents and is ideal for salads, soups, stews, vegetable dishes and pulses. The recommended amount is 2 grams per person per day. ...

La Finestra sul Cielo

1INSAZE

Ginger pickle

Ginger pickles are made by fermenting spicy ginger root in rice vinegar, salt and shiso leaves. They are free of preservatives, artificial flavourings, colourings or sweeteners. ...

6 other products in the same category: