Polenta appetizer

Ref: receta_310

Easy

Difficulty

1 hour

Preparation

Aperitivo

Type

Christmas

Category

Ingredients

1 vaso de polenta

3 vasos de agua

1 vaso de bebida de soja

1 cuchara sopera de caldo vegetal en polvo la Finestra

Sal- Aceite- laurel

Cúrcuma y pimienta

Para el topping:

Salsa pesto la Finestra

Paté de olivas 

1 manojo de tomate cherry

1 cucharada de shoyu

1 cucharada de concentrado de manzana

1 cucharada de aceite

Semillas de sésamo negro

Albahaca fresca o perejil.

Pesto vegano

Steps

1. Ponemos el agua en una olla con el caldo, la sal y la hoja de laurel y lo llevamos a hervir. A continuación, incorporamos la cúrcuma la bebida vegetal y dos cucharadas de aceite.

2. Añadimos la polenta poco a poco, removiendo con la batidora para evitar que se formen grumos y cocinamos según las indicaciones del paquete.

3. Volcamos la polenta en una bandeja rectangular y dejamos enfriar.

4. Mientras tanto preparamos los tomates confitados:5. Mezclamos el shoyu con el aceite y el concentrado de manzana e incorporamos los cherry cortados por la mitad.

6. Mezclamos y horneamos a 170 grados durante unos 15 minutos.

7. Una vez que la polenta esté fría la cortamos en cuadrados con un cuchillo mojado de agua, para evitar que se pegue. Disponemos los cuadraditos de polenta en una bandeja y los decoramos con los topping de manera alternada.

8. El primero con salsa pesto, semillas de sésamo negro y las hojas de albahaca o perejil y el segundo con paté de aceitunas y los tomates confitados.

9. Servimos como aperitivo.

card image

Emanuela Gornati

Coach y vegan chef

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, health Coach y vegan Chef, creadora del método Essenza
favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

Sunita

1KAPA

Kalamon olive pâté

Olive pâté made from the kalamon variety of olives characterised by their intense and delicious flavour. Produced in Greece with organically grown olives. Ideal for spreading on crackers, mixing with other ingredients or creating sophisticated sauces. ....

La Finestra sul Cielo

1POLINT

Wholemeal instant polenta

Instant wholemeal polenta from organic farming. Ideal for both sweet and savoury dishes....

Vivibio

VBIO524

Natural gluten-free soya drink

Vivibio gluten-free soya drink is made from 100% organic and plant-based ingredients. Low in saturated fat and high in protein, it is ideal to combine with your morning coffee or add to your smoothies. It contains no added sugars. ...

La Finestra sul Cielo

1BROSL

Organic Instant Vegetable Bouillon Powder without Yeast

Instant vegetable broth powder made from organically grown ingredients. Yeast free and with extra virgin olive oil. Ideal to give a unique touch of flavour to any kind of dish.

La Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Soy sauce made according to the best traditional method (fermenting for 18 months in wooden barrels). Ideal for recipes based on cereals, pulses, vegetables and seaweed. ...

La Finestra sul Cielo

1PESTO

Organic vegetable pesto

Vegetable pesto made with ingredients from organic farming. Perfect to combine with pasta, quinoa or vegetables. ....

La Finestra sul Cielo

1SESANE

100% compostable organic black sesame

Organic black sesame, rich in calcium, fatty acids, proteins and fibre. With a more intense and aromatic flavour than white sesame, black sesame is ideal to enrich any dish or to add to breads and biscuits. Packaged in a protected atmosphere to preserve all its nutrients. Gluten free, now in 100% compostable packaging!

6 other products in the same category: