Pumpkin & almond panzerotto with puttanesca sauce

Ref: receta_153

Easy

Difficulty

35 minutos

Preparation

Pasta

Type

Pasta fresca

Category

Ingredients

 1 paquete de panzerotto de calabaza & almendras 

½ cebolla finamente picada 1 diente de ajo

1 cayena (opcional) 400 g de tomate triturado natural o tomates en conserva al natural

1 cda. de alcaparras

8 aceitunas negras cortadas en láminas

8 hojas de albahaca fresca o ½ cdta. de albahaca seca

Sal y pimienta molida al gusto

Extra virgin olive oil

Steps

1. Pon una sartén al fuego con un par de cucharadas de aceite de oliva virgen extra. Sofríe la cebolla 5 minutos con un poco de sal.

2. Añade el ajo y la cayena. Cocina a fuego medio otros 5 minutos.

3. Echa el tomate triturado, mezcla bien y cocina a fuego lento 15 minutos removiendo de vez en cuando.

4. Para terminar, añade las alcaparras, las aceitunas y la albahaca picada. Cocina 5 minutos. Prueba la salsa y salpimienta al gusto.

5. Cuece la pasta según las instrucciones del paquete. Escúrrela y échala directamente a la sartén con la salsa putanesca, incorpora también un par de cucharadas del líquido de cocción de la pasta.

6. Dale un par de vueltas y sirve con alguna hoja de albahaca por encima.

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperascdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1PANZECA

Panzerotto de calabaza & almendras caramelizadas vegan BIO

Delicious fresh handmade panzerotto pasta filled with pumpkin and caramelised almonds from organic sources. In addition to being 100% vegetable, the pasta dough is made with turmeric which gives it an intense flavour and an ideal orange colour to surprise your loved ones. Enjoy this combination and dive into the most authentic Italy!...

Black Moose

AN055

Organic tomato with pulp

Crushed tomato with pulp from organic farming. In order to preserve its nutritional properties, the production process does not take more than 8 hours from harvesting to final packaging. 100% natural with no preservatives or colourings. Perfect for making delicious recipes....

Sunita

1KALA

Greek olives kalamon

Excellent kalamon olives from Greece. Made from the traditional and tasty Greek recipe, they are ideal for adding to salads or as an aperitif. ....

6 other products in the same category: