Chickpea cream

Ref: receta_1

Easy

Difficulty

1 hour

Preparation

First

Type

Sopa

Category

Ingredients

  •  Garbanzos cocidos
  • 1 tira de alga kombu
  • 1 rama de apio
  • 1 zanahoria grande
  • 2 cebollas, sal marina

 

Guarnición

  • Zanahoria rallada
  • Pan tostado cortado a cubo
  • Pepino cortado a cubos pequeños
  • Cebollino

Steps

1. Lavar los garbanzos, ponerlos en un bol con abundante agua, frotarlos con las manos y sacar las pieles que flotan (es la parte indigesta de las legumbres).

2. Cocerlos con agua que cubra su volumen y la tira de alga kombu durante 10 minutos

3.Cortar la zanahoria y el apio a rodajas, y añadir a los de garbanzos.

4. Añadir más agua si fuera necesario, una pizca de sal y cocer 20 minutos más

5. Mientras, cortar las cebollas a medias lunas y saltear en la sartén con aceite de oliva y sal durante 10 minutos.

6..Agregarlas a los garbanzos y triturar todo rectificando de agua hasta que obtengamos una consistencia de tipo crema.

7. Servir con los cubos de pan tostado, la zanahoria rallada y el pepino.

card image

Emanuela Gornati

Coach y vegan chef

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, health Coach y vegan Chef, creadora del método Essenza
favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1CECI

100% compostable chickpeas

Chickpeas are one of the most nutritious pulses available, as they are very rich in protein and fibre. They also have an infinite number of uses, in soups, stews, as a garnish for dishes or combined with other pulses. From organic farming, they are also perfect for making chickpea flour or hummus. Packaged in a protected atmosphere to preserve all their nutrients. Gluten free, now in 100% compostable packaging!

La Finestra sul Cielo

1KOMBU

Organic Kombu seaweed, dehydrated

Kombu seaweed, dark green in colour and hard in consistency, grows in the sea north of Hokkaido and is perfect for adding to vegetable stews, tofu or seitan. They are also ideal for cooking legumes. The recommended use per person is 5 grams of raw seaweed per person per week.....

6 other products in the same category: