Baked apple with miso candy

Ref: receta_93

Easy

Difficulty

40 minutos

Preparation

Desserts

Type

Desserts

Category

Ingredients

  • 4  manzanas
  • Leche de coco (previamente enfriada)
  • 2 cucharadas de shiro miso
  • 200 ml de sirope de arroz
  • Almendras o piñones
  • 1 bote de amazake
  • Zumo de limón y canela

Steps

1. Cortamos las manzanas por la mitad, quitamos las semillas, las rociamos con zumo de limón y espolvoreamos con canela. Las ponemos en el horno y las cocinamos hasta que estén blandas.

2. En una sartén tostamos las almendras con una cucharada de zumo de limón y  una de sirope de arroz, hasta que estén doraditas.

3. Preparamos el caramelo. Separamos la crema de coco del agua de coco, vertemos el agua en un cazo y lo llevamos a hervir junto al sirope de arroz, hasta que se espese. Incorporamos la crema de coco y cocinamos hasta que se convierta en una crema densa. añadimos el miso y mezclamos bien para que se integre con la crema.

4. Para el relleno. Mezclamos el amazake con la mitad del carmelo. Reservamos.

5. Montamos el plato. Vertemos un poco de crema de amazake en la mitad inferior de la manzana, decoramos con las almendras, juntamos la otra mitad de la manzana y decoramos con caramelo.

card image

Emanuela Gornati

Coach y vegan chef

@emanuela.gornati_chef

Empresaria, health Coach y vegan Chef, creadora del método Essenza
favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1SHIRO

Shiro Miso

Shiro Miso is fermented for less than two months to achieve a more delicate and sweeter flavour than normal Miso. It is ideal to prepare sauces or creams and to accompany vegetables and cereals. Pasteurised product.

La Finestra sul Cielo

1MARIZ

Rice syrup 400 gr

100% rice syrup from organic farming. Made using purified enzymes for the conversion of cereal starch into a simpler sugar. This system makes it possible to obtain a malt richer in simple sugars, making it possible to produce malts made from a single cereal. Ideal for sweetening infusions, teas or cereal coffees or for spreading on toast or toast....

Cocomi

CC24

Organic coconut cream for cooking

Coconut cream for cocomi cooking made with organically grown ingredients. Ideal for adding flavour and creaminess to thai soups, desserts, smoothies and endless options. 100% vegan ...

La Finestra sul Cielo

1AMA

Brown Rice Amasake

Brown rice amasake is a sweet and delicious cream ideal to be eaten as a dessert or with the addition of fruit, fruit jam, hazelnut cream or almond cream. It can also be used as a base for puddings or sweets. The fermentation of the cereal is done by adding koji, a natural ferment that transforms the cooked rice into this delicious cream, without using enzymes ...

6 other products in the same category: