La Finestra sul Cielo
1OLISE
Organic sesame seed oil
Oil obtained from polished, ground and cold-pressed organic sesame seeds. High in polyunsaturated fatty acids. Ideal for cooking, salad dressings, sauces and soups. ....
Easy
Difficulty1 hour
PreparationFirst
TypeCream
CategoryPara 4 personas
1. Saltear con el aceite de sésamo y la sal marina la cebolla y el puerro.
2. Cuando esté un poco doradito, añadir la chirivía, el alga kombu, el ajo y el jengibre y seguir salteando un par de minutos más.
3. Añadir agua hasta que los ingredientes queden cubiertos.
4. Cocinar a fuego medio con la olla tapada durante unos 30 minutos.
5. Retirar el alga kombu y reservar para otras elaboraciones.
6. Batir hasta conseguir una crema suave. Añadir un poco más de agua si se quiere una consistencia más líquida.
7. Servir en boles individuales. Espolvorear 1 cucharadita de gomasio con cúrcuma por bol. Decorar con germinados de cebolla (1 cucharada colmada aproximadamente por bol) y aliñar con un hilo de aceite de oliva.
Isabel Moreno
Macrobiotic consultant
La Finestra sul Cielo
1OLISE
Oil obtained from polished, ground and cold-pressed organic sesame seeds. High in polyunsaturated fatty acids. Ideal for cooking, salad dressings, sauces and soups. ....
La Finestra sul Cielo
1KOMBU
Kombu seaweed, dark green in colour and hard in consistency, grows in the sea north of Hokkaido and is perfect for adding to vegetable stews, tofu or seitan. They are also ideal for cooking legumes. The recommended use per person is 5 grams of raw seaweed per person per week.....