Stir fry con fideos de arroz

Ref: receta_153

Easy

Difficulty

20 min.

Preparation

Pasta

Type

Pasta de arroz

Category

Ingredients

150 g de fideos de arroz Bifun 

2 ajos rallados

1 cda. de jengibre rallado

1 zanahoria cortada en láminas finas

½ calabacín cortado en bastones

¼ cebolla morada cortada en juliana

4 champiñones cortados en láminas

Aceite de sésamo

Cebolleta, cilantro o perejil picado

Sesame 

Salsa

1 cda. de vinagre de arroz

3 cdas. de tamari 

1 cda. de sirope de arroz

3 cdas. de agua

1 cda. de harina de maíz

Steps

1. Empieza preparando la salsa, para ello mezcla todos los ingredientes en un bol y reserva.

2. Pon una sartén al fuego con un chorrito de aceite de sésamo. Sofríe el ajo y el jengibre un par de minutos sin que cojan color.

3. Añade la zanahoria, el calabacín, la cebolla y los champiñones. Saltea un par de minutos a fuego alto. Luego baja el fuego tapa la sartén y deja que las verduras se ablanden 3-4 minutos.

4. Mientras cuece los fideos de arroz en una cazuela con agua hirviendo durante 5 minutos. Escúrrelos bien y échalos directamente a la sartén con las verduras.

5. Ahora echa la salsa que has preparado, mezcla todo bien y cocina un par de minutos hasta que espese un poco.

6. Sirve el salteado con perejil fresco picado, sésamo y un chorrito de zumo de lima.

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperas

cdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

favorite_border Save for later
Buy the ingredients for this recipe:

La Finestra sul Cielo

1ACIRI

Vinagre de arroz integral 250 ml

El vinagre de arroz integral es un apetitoso condimento elaborado a partir de fermentar durante un año el arroz en tinas de terracota, para convertirlo primero en alcohol y después en vinagre. Su sabor, siendo menos ácido, más suave y lleno que el vinagre de vino, se combina perfectamente con cualquier plato de cereales, verduras y algas, resaltando su sabor sin modificarlo. Puede utilizarse como sust...

La Finestra sul Cielo

1BIF

Bifun (rice noodles)

Traditional oriental rice spaghetti. Light and tasty, they are similar to Chinese noodles but are made with the care of Japanese quality. They are delicious with any seasoning, in salads and broth or "oriental" style: sautéed in a pan with a little oil, seasonal vegetables, tofu or seitan ....

La Finestra sul Cielo

1OLISE

Organic sesame seed oil

Oil obtained from polished, ground and cold-pressed organic sesame seeds. High in polyunsaturated fatty acids. Ideal for cooking, salad dressings, sauces and soups. ....

La Finestra sul Cielo

1SESANE

100% compostable organic black sesame

Organic black sesame, rich in calcium, fatty acids, proteins and fibre. With a more intense and aromatic flavour than white sesame, black sesame is ideal to enrich any dish or to add to breads and biscuits. Packaged in a protected atmosphere to preserve all its nutrients. Gluten free, now in 100% compostable packaging!

La Finestra sul Cielo

1TAMA

Organic Tamari 250 ml

Tamari, made from soybeans and salt, is a dense, rich and full-flavoured product. Produced according to the best traditional method (fermenting for 18 months in wooden barrels), it is ideal for enriching and flavouring recipes based on cereals, pulses, vegetables, seaweed, rice, pasta or salads.....

La Finestra sul Cielo

1MARIZ

Rice syrup 400 gr

100% rice syrup from organic farming. Made using purified enzymes for the conversion of cereal starch into a simpler sugar. This system makes it possible to obtain a malt richer in simple sugars, making it possible to produce malts made from a single cereal. Ideal for sweetening infusions, teas or cereal coffees or for spreading on toast or toast....

La Finestra sul Cielo

1IMPANA

Corn flour for breading

Corn flour for breading from organic farming. Ideal for crispy and light fried foods. It is yeast-free and low in fat....

6 other products in the same category:
You may also be interested in